وضعیت سیل در جنوب کشور| وضعیت بحرانی 80 روستا در کرمان/ 11کشته و 15مصدوم-راهبرد معاصر

وضعیت سیل در جنوب کشور| وضعیت بحرانی 80 روستا در کرمان/ 11کشته و 15مصدوم

بارندگی‌های شدید این روزها در استان‌های هرمزگان، کرمان، فارس، بوشهر، سیستان و بلوچستان و قم موجب طغیان رودخانه‌ها و جاری شدن سیلاب در این استان‌ها شده که خسارات و تلفاتی را نیز به همراه داشته است.
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۸ - ۰۴ فروردين ۱۳۹۹ - 2020 March 23
کد خبر: ۳۸۸۱۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ رضا فلاح  با بیان اینکه مناطقی از شهرستان‌های رودبار جنوب، قلعه‌گنج، منوجان، کهنوج و ریگان درگیر سیل هستند، اظهار داشت: امدادرسانی هلال احمر از دیشب شروع شده است.

 

مدیرعامل هلال‌احمر کرمان از امدادرسانی حدود 200 نفر نیروی هلال احمر در مناطق سیل‌زده استان خبر داد و افزود: امداد هوایی نیز آغاز شده و مناطق رودبار با بحران مواجه هستند و هلال‌احمر با 20 دستگاه خودروی امدادی در این مناطق فعالیت می‌کنند.

 

وی با اشاره به اینکه برخی مناطق  مسدود است و به محض بازگشایی امدادرسانی شروع می‌شود، خاطرنشان کرد: اقلام ضروری زیستی و غذایی در رودبار جنوب در حال تخلیه است.

 

تخریب پل ورودی شهر کهنوج بر اثر بارش شدید باران و سیلاب

رئیس اداره راهداری و ‌حمل و نقل جاده‌ای کهنوج از تخریب پل ورودی شهر کهنوج بر اثر بارش شدید باران و بالا آمدن آب رودخانه‌ها در این شهرستان خبر داد.

 

نیمی از شهرستان زهکلوت زیر آب رفت

فرماندار رودبار جنوب در خصوص آخرین وضعیت سیل و بارندگی در شهرستان رودبار اظهار داشت: راه ارتباطی رودبار به سمت زهکلوت و زهکلوت به سمت ایرانشهر و حوزه‌های روستایی کاملا مسدود است و یازده دهانه پل کاملا شکسته و تخریب شده است.

 

قانعی ادامه داد: تلفات دامی و کشاورزی بسیار بالایی در اثر این سیل داریم و تمام روستاها و معابر کاملا  دچار آبگرفتگی شدند و  تعدادی از روستاها را مجبور به تخلیه ساکنان شدیم.

 

وی عنوان داشت: مرکز شهر زهکلوت تقریبا 50 درصد کاملا آبگرفتگی شده و معابر و مغازه‌ها زیر آب است.

 

فرماندار رودبار جنوب خاطرنشان کرد: سد خاکی بالادست روستای چاه‌علیشاه تخریب شده و  روستا را کاملا آب گرفته که ناچار شدیم، 500 خانوار روستا را خارج کنیم و  در حال ارائه خدمات هستیم.

 

وی با اشاره به اینکه دستگاه‌های متولی همه پای کار هستند؛ هلال‌احمر، راهداری، راه و شهرسازی، بهداشت و درمان و..هر دستگاه به فراخور وظایف خود پای کار است، اضافه کرد: استاندار، معاونان و مدیران کل دستگاه‌های مختلف پای کار هستند و برخی خدمات هم با پرواز هلی‌کوپترها انجام می‌شود.

 

قانعی بیان کرد: خوشبختانه فوتی و مفقودی در اثر این سیل نداشتیم اما یک زن باردار داشتیم که با کلی سختی و مشقت  به درمانگاه برجک رساندیم تا زایمان انجام شد و دنبال انتقال آن به نزدیک‌ترین بیمارستان هستیم.

 

وضعیت بحرانی 80 روستا در ریگان

امین باقری فرماندار ریگان گفت: در حال حاضر راه 80 روستای این شهرستان مسدود شده و برق 60 روستا نیز قطع است و 15 موتور پمپ آب کشاورزی در منطقه ده‌رضا زیر آب رفتند.

 

وی عنوان کرد: با توجه به اینکه سیلاب و طغیان رودحانه زیاد هست امکان امدادرسانی زمینی در منطقه نیست.  

اهالی منطقه اظهار کردند: مردم برخی روستاها به دلیل سیل در پشت بام‌ها هستند.

 

کشته های سیل در 24 ساعت گذشته به یازده نفر رسید

علی بختیاری سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور از افزایش کشته های سیل 24 ساعت گذشته در کشور به یازده نفر خبر داد.

 

بختیاری بیان داشت: از این تعداد از کشته شدگان ۲ نفر مادر و فرزند در بندر عباس، 5نفر در استان فارس ،۳ نفر هم در قم و یک نفر در بوشهر جان خود را از دست داده اند.

 

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور بیان داشت: در قم این ۳ نفر به دلیل سقوط در گودال مترو جان خود را از دست دادند.

 

وی بیان داشت: این در حالی است که از دو هفته گذشته هشدارهای لازم برای پیشگیری به استان ها سیل زده و مردم داده شده بود.

 

مصدومان ناشی از سیل به 15 نفر رسید

مجتبی خالدی سخنگوی سازمان اورژانس کشور درباره آخرین جزییات سیل در 7 استان هرمزگان، بوشهر،فارس، سیستان و بلوچستان، قم، گیلان و کرمان اظهار داشت: تاکنون 15 نفر در این حادثه مصدوم شده‌اند که 10 نفر از این افراد به مراکز درمانی اعزام و 5 نفر نیز به صورت سرپایی درمان شده‌اند.

 

به گفته خالدی در این حوادث تاکنون 2 نفر مفقود هستند.



وی افزود: سیل منجر به تخریب 8 واحد مسکونی در روستای تیس شهرستان چابهار شده است و دهستان زهکلوت در شهرستان رودبار جنوب در محاصره آب است.

 

خالدی در پایان گفت: محورهای اصلی رودبار جنوب به ایرانشهر،کهنوج، قلعه گنج و کهنوج به قلعه گنج، جیرفت و بندرعباس مسدود است، محورهای فرعی در شهرستان‌های رودبارجنوب، کهنوج و فنوج مسدود است که خدمات رسانی حوزه سلامت به آسیب دیدگان را دچار اختلال کرده است.

 

مسدودشدن کلیه ورودی‌های فرعی و کنترل ورودی‌های اصلی بم از 4 فروردین

هادی  شهسوارپور امروز اظهار داشت: از چهارم فروردین ماه کلیه ورودی‌های فرعی شهر بم مسدود خواهد شد و جهت کنترل حضور گردشگران نوروزی در بم تا اطلاع ثانوی ترددها به سمت شهر بم فقط از ورودی‌های اصلی انجام خواهد گرفت که با گشت و کنترل نیروهای بسیج و نیروی انتظامی همراه خواهد بود.

 

فرماندار بم با بیان اینکه ایستگاه کنترل کرونا در ورودی اصلی  شهرستان بم مستقر است، ادامه داد: استقرار و راه‌اندازی ایستگاه کنترل در ورودی بم  پس از  مصوبات شورای تامین شهرستان بم بود که خوشبختانه با همکاری نیروهای نظامی و انتظامی و دانشگاه علوم پزشکی و ادارات  اقدامات خوبی در زمینه کنترل ترددها صورت گرفته است.

 

وی در خصوص اقدامات و برنامه‌های ستاد پیشگیری از کرونا در شهرستان بم  ضمن ابراز گلایه از برخی شهروندان جهت تردد در سطح شهر و همچنین برخی صنوف به‌دلیل عدم رعایت نکات بهداشتی گفت: خواستار همکاری تمامی شهروندان جهت عبور از این ویروس و بازگشت به شرایط عادی هستیم.

 

شهسوارپور تاکید کرد:بر اساس مصوبات شورای تامین شهرستان بم  تمامی ورودی شهر بم توسط نیروی های انتظامی و سپاه و پرسنل دانشگاه علوم پزشکی توسط دستگاه تب‌سنج از روز اول عید نوروز ۹۹ کنترل می‌شوند.

 

وی با اشاره به اینکه متاسفانه تاکنون چند مورد از بیماری کرونا در شهرستان مشاهده شده، ابراز کرد: خانواده‌هایی که بستگان‌شان در استان‌های همجوار هستند تا اطلاع ثانوی از دید و بازدید به شهرستان بم  خودداری کنند و خانواده‌هایی که بستگان‌شان به بم آمده‌اند باید تا ۱۴ روز در خانه‌ای جداگانه تحت نظر بوده و هرگز از منزل خارج نشوند.

 

شهسوار پور خاطرنشان کرد: پست قرنطینه ورودی بم به‌صورت منظم توسط کشیک ادارات سرکشی می‌شود و گزارش آن به استان ارسال و ورود افراد مسافر به شهر توسط ایستگاه سلامت شهر بم  کنترل و از ورود افراد غیر محلی و مشکوک به ویروس کرونا خودداری می‌شود.

 

ورودی‌های روستاهای منتهی به شهر بم نیز توسط نیروهای محلی پایگاه‌های بسیج سپاه مقاومت شهرستان کنترل تا افراد غیر بومی وارد شهر نشوند.

 

تمام امکانات سپاه در خدمت سیل‌زدگان جنوب کرمان

سردار حسین معروفی اظهار داشت: از روز اول عید با توجه به پیش‌بینی‌ها به همه فرماندهان سپاه در سراسر استان آماده‌باش زدیم به‌خصوص در جنوب کرمان و در غرب استان و در این راستا 5 قرارگاه تشکیل دادیم و امکانات آماده‌باش بودند.

 

فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان با بیان اینکه با قرارگاه خاتم‌الانبیاء در استان و همچنین نیروی زمینی هم هماهنگ شده است، اظهار کرد: روز گذشته که سیل در منطقه اتفاق افتاد، جانشین سپاه استان در منطقه حضور پیدا کرد و اولین کاری که  مقرر شد انجام شود این بود که مسیر ورودی آب کنترل و از مردم کمک گرفته شود.

 

وی با بیان اینکه کسانی که لودر و بیل مکانیکی داشتند مسیر آب کهنوج را باز کردند که آب سریعتر از شهر بیرون شود، عنوان کرد: شب گذشته که حرکت آب در منطقه رودبار و زهکلوت زیاد شده نیروها به منطقه اعزام شدند برای کمک به مردم و سر و سامان دادن و اسکان در سوله‌های ورزشی سپاه و خدمان به آنها ارائه شده است.

 

معروفی با اشاره به اینکه از امروز صبح نیز فرمانده کل سپاه در جریان جزئیات حادثه قرار گرفتند، افزود: همه دستگاه‌های قرارگاه خاتم آماده برای حرکت به سمت جیرفت و کهنوج و جنوب کرمان هستند و قرارگاه قدس نیز یک دستگاه بولدزر در حال اعزام برای منطقه به همراه امکانات چادر و پتو و مواد غذایی به منطقه دارد.

 

فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان بیان داشت: دستگاه‌های مهندسی لشکر 41 ثارالله نیز به سمت منطقه در حال حرکت است و یک دستگاه بالگرد از نیروی دریایی هماهنگ کردیم که برای امدادرسانی در کهنوج مستقر می‌شود.

 

وی خاطرنشان کرد: موضوع را جدی گرفتیم که جدای از بحث امدادرسانی به مردم می‌خواهیم ورودی و خروجی‌های آب به سمت منطقه زهکلوت را کنترل کنیم و دستگاه‌های سپاه را در منطقه نگه می‌داریم و هماهنگی کردیم با مدیریت بحران استان که بالادست ورودی آب را در منطقه برای همیشه اصلاح کنیم که مردم دچار این مشکلات نشوند.

 

سیل جنوب بوشهر تلفات جانی نداشته است

جهانگیر دهقانی در رابطه با آخرین وضعیت بارندگی در استان بوشهر، اظهار داشت: بارش شدید باران و ریزش کوه موجب مسدود شدن مسیر «عسلویه - کنگان» شده بود که با تلاش نیروهای امدادی، در حال حاضر همه راه های ارتباطی جنوب استان بوشهر به ویژه شهرستان کنگان باز شده است و مشکلی برای تردد نیست.

 

مدیرکل مدیریت بحران استان بوشهر گفت: خوشبختانه این حادثه تلفات جانی نداشته است و همه مصدومین به‌صورت سرپایی مداوا و ترخیص شده‌اند. فقط تاکنون یک مورد مفقودی گزارش‌ شده است.

 

وی بیان کرد: طغیان رودخانه‌ها در شهرستان جم نیز سبب قطع شدن فیبر نوری شد که از ظهر دیروز تمامی خطوط ارتباطی شهرستان جم قطع‌شده بود. این قطعی به مدت ۱۳ ساعت به طول انجامید و از 2:30 دقیقه بامداد امروز خطوط ارتباطی و اینترنت این شهرستان وصل شده است.

 

جزئیات سیل جم
 بارش شدید باران همراه با تگرگ شدید و رعد و برق های وحشتناک در شهرستان جم سبب طغیان رودخانه ها و قطع برق و تمامی ارتباطات این شهرستان شد و همچنین ریزش کوه سبب مسدود شدن مسیرهای ورودی جنوب استان بوشهر به استان فارس شد.

 

راه 54 روستای گافر و پارامون در هرمزگان بازهم مسدود شد
عبدالحمید سعدینی اظهار کرد: بارش شدید باران در مناطق جنوبی استان کرمان و شمال شرقی استان هرمزگان سبب طغیان رودخانه‌های فصلی در منطقه بشاگرد شده است.

 

وی افزود: رودخانه جگین نیز طغیان کرده و موجب انسداد مسیر ارتباطی 54 روستا در بخش گافر و پارامون شهرستان بشاگرد شد.

 

سعدینی اضافه کرد: تردد در محورهای مواصلاتی بشاگرد و جاسک بشدت کاهش یافته ولی با این حال از فرمانداران این دو شهرستان خواسته‌ایم تا با همکاری عوامل پلیس راه و هلال احمر، آگاهی‌های لازم به مردم در زمینه جدی بودن بارش‌ها طی امشب و فردا صبح به مردم داده شود.

 

طغیان رودخانه راههای جاسک را مسدود کرد

محمد رادمهر در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس در بندرعباس اظهار کرد: بخش بزرگی از راههای مواصلاتی میان جاسک با شهرهای همجوار فاقد پل است و در محل آبنماها با هر بارشی شاهد طغیان رودخانه‌ها و مسدود شدن راهها هستیم.

وی افزود: اکنون در اثر بارش شدید باران در بالادست جاسک از جمله در بشاگرد و جنوب استان کرمان، شاهد وقوع سیلاب و طغیان رودخانه‌های دائمی و فصلی هستیم و از نیمه شب گذشته، راه مواصلاتی جاسک به بشاگرد و سیریک و میناب مسدود شده است.

فرماندار جاسک عنوان کرد: تیم‌های هلال احمر در حال امدادرسانی به مناطق متاثر از سیل هستند و احتمالا با فروکش کردن سیلاب، راه‌های مواصلاتی نیز احتمالا تا امشب بازگشایی می‌شود.

سیلاب جان دو نفر را در هرمزگان گرفت

مدیریت بحران در رسانه های متعدد در خصوص عدم تردد از مسیل ها و رودخانه در شرایط جوی استان، بی توجهی به این هشدارها و عدم رعایت نکات ایمنی موجب وقوع حادثه دلخراش و از دست دادن جان تعدادی از یک خانواده شده است.



یک خانواده ۵ نفره که قصد عبور از یک رودخانه فصلی در بخش تخت شهرستان بندرعباس را داشتند، گرفتار جریان آب شده و ۲ نفر جان خود را از دست می‌دهند.


بارندگی در 40 نقطه سیستان‌وبلوچستان

فریبرز راشدی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در زاهدان اظهار کرد:  تعداد ۱۰۸ نفر از همکاران اورژانس پیش بیمارستانی در  ۵۴ پایگاه اورژانس ۱۱۵ شهری و جاده ای به حالت آماده باش هستند.

 

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم‌پزشکی زاهدان افزود: اگرچه مجموعه اورژانس ۱۱۵ به دلیل همه گیری کووید-۱۹ در اماده باش کامل هستند، امّا آماده باش جوّی نیز تا خروج کامل سامانه بارشی از استان و خاتمه طوفان و تندباد ادامه خواهد داشت.

 

وی ادامه داد: در شمال و بخشی از نواحی مرکزی استان بارندگی جای خود را به وزش تندباد داده و خوشبختانه تا این لحظه (ساعت ۱۰:۳۰ روز دوشنبه ۴ فروردین ماه ) در محدوده تحت پوشش دانشگاه  علوم پزشکی زاهدان در شهرستان های میرجاوه، زاهدان، خاش، سراوان و سیب و سوران‌ تلفات جانی یا مصدومیت ناشی از بارندگی نداشته ایم.

 

البته شدت بارندگی در  بعضی مناطق مثل تیس، تنها روستای محدوده منطقه آزاد چابهار برای مردم مشکلاتی به وجود آورده و موجب تخریب خانه‌ها و نفوذ آب در منازل شده است.

 

وضعیت سیل در استان فارس/جان باختن 5 نفر در سیلاب روز گذشته

 در سیلاب روز گذشته در دو شهرستان مهر و لار شاهد مرگ 5 تن از هموطنانمان بوده ایم که به دلیل عدم رعایت موارد ایمنی و هشدارها جان باختند.

بارندگی‌ های اخیر خسارت ‌هایی را به باغات، دامداری ها، تاسیسات زیر بنایی، شبکه های آبرسانی جنوب استان وارد کرد، اما هنوز برآورد دقیقی از میزان خسارات وجود ندارد.

 

۵ محور اصلی و فرعی در جنوب استان کرمان مسدود شد

مسعود جمیلی در خصوص خسارات ناشی از بارش شدید باران شب گذشته در شهرستانهای جنوبی استان کرمان بیان داشت: بارش شدید باران شب گذشته موجب وارد آمدن خسارات سنگینی به محورهای مواصلاتی فرعی، اصلی و روستایی در شهرستانهای جنوبی استان کرمان شده است.

 

وی افزود: با توجه به اینکه خسارات وارد شده بسیار سنگین بود سه نفر از معاونان این اداره با تجهیزات راهداری و دستگاه‌های سنگین به مناطق خسارت دیده اعزام شدند.

 

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای جنوب استان کرمان گفت: به علت جاری شدن سیل و سیلابی شدن رودخانه‌ها پنج محور اصلی و فرعی در شهرستانهای کهنوج، رودبار جنوب و قلعه‌گنج مسدود شده است.

 

جمیلی تصریح کرد: با توجه به جاری شدن سیلاب محور فاریاب به کهنوج در گردنه کلکسورک مسدود شده بود که امروز صبح با تلاش راهداران شهرستان فاریاب بازگشایی شد و تردد در آن جریان دارد.

 

وی بیان کرد: محور فرعی و روستایی رودبار و کهنوج در محل آبنماهای مظفرآباد، آبسردوئیه و بیژن‌آباد مسدود است که راهداری مسیر رودبار جنوب پل بهادرآباد کهنوج به عنوان مسیر جایگزین تا پس از فروکش کردن سیلاب بستر رودخانه هلیل اعلام کرده است.

 

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای جنوب استان کرمان اظهار داشت: با توجه به تخریب پل در محورهای رودبار به ایرانشهر و قلعه گنج به کهنوج، راهداری با استقرار پنج دستگاه گریدر، چهار دستگاه بلدوزر، هفت دستگاه لودر و دو دستگاه بیل مکانیکی اقدام به ترمیم موقتی مناطق خسارت دیده کرده است.

 

جمیلی یادآور شد: پل محور اصلی کهنوج به استان هرمزگان در ابتدای بزرگراه خلیج فارس ورودی شهر کهنوج به علت بارش شدید باران و طغیان رودخانه تخریب شده که با توجه به حجم بالای خسارت وارده شده به این پل مسیر به طور کامل مسدود شده است.

 

وی ادامه داد: عوامل راهداری با استفاده از دستگاه‌های سنگین در حال احداث راه دسترسی کنار گذر پل هستند لذا تا باز شدن این مسیر، راه کنار گذر مسیر محور (زه - سرریگ به کهنوج) به عنوان راه جایگزین در نظر گرفته شده است.

 

جمیلی گفت: با توجه به خسارت‌های سنگینی که سیلاب به زیر ساخت‌های راه در شهرستانهای جنوبی وارد کرده الویت اصلی عوامل راهداری مرمت و بازسازی محورهای اصلی است.

 

طوفان و سیلاب محور ریگان - ایرانشهر را مسدود کرد

امین باقری امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در ریگان با بیان اینکه گرد وغبار شدید به همراه سیلاب امدادرسانی را به روستاهای محاصره در سیلاب با سختی مواجه کرده است، اظهار داشت: برق 30 روستای شهرستان وصل شده است.

 

فرماندار ریگان با اشاره به خسارت اولیه 30 میلیارد تومانی سیلاب و طغیان رودخانه‌ها زیرساخت‌های شهرستان عنوان کرد: خسارت موتور پمپ‌های کشاورزی از 12 موتور پمپ به 20 مورد رسیده است.

 

وی از اعزام اکیپ‌های امدادرسانی از شهرستان‌های همجوار به ریگان خبر داد و بیان داشت: طغیان رودخانه‌ها امدادد رسانی را با سختی مواجه کرده است.

 

فرماندار ریگان گفت: طوفان شدید و سیلاب محور ریگان - ایرانشهر را مسدود کرد.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار